Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne płatki śniadaniowe
płatki pszenne z orzechami wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki pszenne z orzechami wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 393 kcal lub 1660 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki pszenne z orzechami wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.5 g |
Węglowodany | 65.8 g |
- w tym cukry sucres | 20.6 g |
- w tym skrobia | 45.2 g |
- w tym błonnik | 8.95 g |
Lipidy | 7.75 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
Woda | 5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 51 mg | 63.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.1 mg | 25.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.9 mg | 81.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1 mg | 71.43% |
Witamina B3 lub PP | 11.3 mg | 70.63% |
Witamina B5 | 3.8 mg | 63.33% |
Witamina B6 | 1.3 mg | 92.86% |
Witamina B9 | 125 μg | 62.5% |
Witamina B12 | 0.65 μg | 26% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 154 mg | 19.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 8.8 mg | 62.86% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 80 mg | 21.33% |
Mangan | 1.6 mg | 80% |
Fosfor | 250 mg | 35.71% |
Potas | 400 mg | 20% |
Selen | 13.8 μg | 25.09% |
Sód | 700 mg | - |
Cynk | 1.9 mg | 19% |
Sól lub chlorek sodu | 1.75 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |