Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe czekoladowe
płatki pszenne czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki pszenne czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 388 kcal lub 1640 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki pszenne czekoladowe wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.83 g |
Węglowodany | 78 g |
- w tym cukry sucres | 30.2 g |
- w tym skrobia | 47.7 g |
- w tym błonnik | 5.87 g |
Lipidy | 3.25 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
Woda | 2.27 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 68 mg | 85% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.7 μg | 34% |
Witamina E lub tokoferol | 10 mg | 83.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.08 mg | 98.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.3 mg | 92.86% |
Witamina B3 lub PP | 14.7 mg | 91.88% |
Witamina B5 | 5.28 mg | 88% |
Witamina B6 | 1.47 mg | 105% |
Witamina B9 | 175 μg | 87.5% |
Witamina B12 | 1.61 μg | 64.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 228 mg | 28.5% |
Chlorki | 332 mg | 41.5% |
Miedź | 0.2 | 20% |
Żelazo | 7.27 mg | 51.93% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 55 mg | 14.67% |
Mangan | 0.7 mg | 35% |
Fosfor | 130 mg | 18.57% |
Potas | 506 mg | 25.3% |
Selen | 12 μg | 21.82% |
Sód | 229 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.6 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0098 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.76 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.69 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.97 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.24 g |
- w tym kwas linolowy | 0.23 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.011 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0023 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0023 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0023 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |