Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne płatki śniadaniowe
płatki kukurydziane wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki kukurydziane wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 376 kcal lub 1600 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki kukurydziane wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.4 g |
Węglowodany | 83 g |
- w tym cukry sucres | 9.53 g |
- w tym skrobia | 73.5 g |
- w tym błonnik | 3.48 g |
Lipidy | 0.87 g |
- w tym cholesterol | 0.37 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
Woda | 3.17 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 51 mg | 63.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.2 μg | 84% |
Witamina E lub tokoferol | 0.14 mg | 1.17% |
Witamina K1 | 0.3 μg | 0.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.06 mg | 96.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.33 mg | 95% |
Witamina B3 lub PP | 15 mg | 93.75% |
Witamina B5 | 5.51 mg | 91.83% |
Witamina B6 | 1.42 mg | 101.43% |
Witamina B9 | 182 μg | 91% |
Witamina B12 | 1.95 μg | 78% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 124 mg | 15.5% |
Chlorki | 1040 mg | 130% |
Miedź | 0.031 | 3.1% |
Żelazo | 7.21 mg | 51.5% |
Jod | 2.95 μg | 1.97% |
Magnez | 21.7 mg | 5.79% |
Mangan | 0.14 mg | 7% |
Fosfor | 52.7 mg | 7.53% |
Potas | 148 mg | 7.4% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 660 mg | - |
Cynk | 0.36 mg | 3.6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.64 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.013 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0095 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.085 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.021 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.16 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.32 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.07 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |