Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe słodzone
płatki kukurydziane oblane cukrem wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki kukurydziane oblane cukrem wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 374 kcal lub 1590 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki kukurydziane oblane cukrem wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.77 g |
Węglowodany | 84.7 g |
- w tym cukry sucres | 30 g |
- w tym skrobia | 50 g |
- w tym błonnik | 3.02 g |
Lipidy | 0.63 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.097 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
Woda | 3.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.2 μg | 84% |
Witamina E lub tokoferol | 12 mg | 100% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.95 mg | 86.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.23 mg | 87.86% |
Witamina B3 lub PP | 13.7 mg | 85.63% |
Witamina B5 | 5.11 mg | 85.17% |
Witamina B6 | 1.26 mg | 90% |
Witamina B9 | 169 μg | 84.5% |
Witamina B12 | 1.91 μg | 76.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 371 mg | 46.38% |
Chlorki | 530 mg | 66.25% |
Miedź | 0.81 | 81% |
Żelazo | 7.18 mg | 51.29% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 10 mg | 2.67% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 30 mg | 4.29% |
Potas | 70 mg | 3.5% |
Selen | 4.4 μg | 8% |
Sód | 500 mg | - |
Cynk | 0.3 mg | 3% |
Sól lub chlorek sodu | 1.27 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.097 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |