Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
plamiak, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt plamiak dostarcza 72.3 kcal lub 307 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
plamiak: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.35 g |
- w tym cholesterol | 42.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.065 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
Woda | 80.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.45 mg | 3.75% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 2.64 mg | 16.5% |
Witamina B5 | 0.11 mg | 1.83% |
Witamina B6 | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B9 | 12.5 μg | 6.25% |
Witamina B12 | 1.07 μg | 42.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 9.23 mg | 1.15% |
Chlorki | 86 mg | 10.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.28 mg | 2% |
Jod | 126 μg | 84% |
Magnez | 26.4 mg | 7.04% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 144 mg | 20.57% |
Potas | 292 mg | 14.6% |
Selen | 36 μg | 65.45% |
Sód | 65.9 mg | - |
Cynk | 0.32 mg | 3.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0028 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.071 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.019 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.065 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.029 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0034 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.001 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.049 g |
- w tym kwas DHA | 0.092 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.94 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |