Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane
plamiak z rusztu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt plamiak z rusztu dostarcza 84.9 kcal lub 360 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
plamiak z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.55 g |
- w tym cholesterol | 66 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.074 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 79.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.6 μg | 12% |
Witamina E lub tokoferol | 0.55 mg | 4.58% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.023 mg | 2.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.069 mg | 4.93% |
Witamina B3 lub PP | 4.12 mg | 25.75% |
Witamina B5 | 0.49 mg | 8.17% |
Witamina B6 | 0.33 mg | 23.57% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 2.13 μg | 85.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 14 mg | 1.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.026 | 2.6% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 26 mg | 6.93% |
Mangan | 0.013 mg | 0.65% |
Fosfor | 278 mg | 39.71% |
Potas | 351 mg | 17.55% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 261 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.65 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.005 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.077 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.025 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.074 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.051 g |
- w tym kwas DHA | 0.11 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |