Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Plamiak gotowany na parze kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane

plamiak gotowany na parze  

plamiak gotowany na parze, wartość odżywcza:

plamiak gotowany na parze : 88.9 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt plamiak gotowany na parze dostarcza 88.9 kcal lub 377 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

plamiak gotowany na parze : białka, węglowodany i lipidy

plamiak gotowany na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

plamiak gotowany na parze : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka20.9 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry sucres0 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy0.6 g
- w tym cholesterol38 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.11 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.21 g
Woda78.3 g
Alkohol0 g

plamiak gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

plamiak gotowany na parze : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinoltraces μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina Ctraces mg0%
Witamina D lub cholekalcyferoltraces μg0%
Witamina E lub tokoferol0.41 mg3.42%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.04 mg3.64%
Witamina B2 lub ryboflawina0.11 mg7.86%
Witamina B3 lub PP4.1 mg25.63%
Witamina B50.25 mg4.17%
Witamina B60.41 mg29.29%
Witamina B99 μg4.5%
Witamina B122 μg80%

plamiak gotowany na parze : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

plamiak gotowany na parze : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 26 mg3.25%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.022%
Żelazo0.1 mg0.71%
Jod260 μg173.33%
Magnez24 mg6.4%
Mangan0.01 mg0.5%
Fosfor200 mg28.57%
Potas370 mg18.5%
Selen34.3 μg62.36%
Sód73 mg-
Cynk0.5 mg5%
Sól lub chlorek sodu0.18 mg0.02%

plamiak gotowany na parze : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.11 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.21 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0.049 g
- w tym kwas DHA0.092 g

plamiak gotowany na parze : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.8 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense