Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza z szynką, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza z szynką dostarcza 218 kcal lub 917 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza z szynką: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.3 g |
Węglowodany | 28 g |
- w tym cukry sucres | 2.91 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.34 g |
Lipidy | 6.69 g |
- w tym cholesterol | 20.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Woda | 45.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 43 μg | 5.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 100 μg | - |
Witamina C | 1.45 mg | 1.81% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.18 mg | 16.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 1.9 mg | 11.88% |
Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
Witamina B12 | 0.46 μg | 18.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 174 mg | 21.75% |
Chlorki | 770 mg | 96.25% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 24.4 mg | 6.51% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 170 mg | 24.29% |
Potas | 234 mg | 11.7% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 608 mg | - |
Cynk | 1.4 mg | 14% |
Sól lub chlorek sodu | 1.5 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0.18 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.12 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.11 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.058 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.15 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.45 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.58 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.55 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.03 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.87 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.096 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.017 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.0047 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.84 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |