Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza z szynką pieczarkami i serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza z szynką pieczarkami i serem dostarcza 205 kcal lub 863 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza z szynką pieczarkami i serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.54 g |
Węglowodany | 25.7 g |
- w tym cukry sucres | 3.16 g |
- w tym skrobia | 21.2 g |
- w tym błonnik | 2.3 g |
Lipidy | 6.66 g |
- w tym cholesterol | 15.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.91 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.58 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.09 g |
Woda | 54.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 27.5 μg | 3.44% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 4.84 mg | 6.05% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.18 mg | 9.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.19 mg | 17.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 1.84 mg | 11.5% |
Witamina B5 | 0.57 mg | 9.5% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 31 μg | 15.5% |
Witamina B12 | 0.38 μg | 15.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 155 mg | 19.38% |
Chlorki | 661 mg | 82.63% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 11.2 μg | 7.47% |
Magnez | 20.1 mg | 5.36% |
Mangan | 0.25 mg | 12.5% |
Fosfor | 174 mg | 24.86% |
Potas | 212 mg | 10.6% |
Selen | 6.5 μg | 11.82% |
Sód | 524 mg | - |
Cynk | 1.16 mg | 11.6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.3 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.91 g |
- w tym kwas masłowy | 0.098 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.091 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.056 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.039 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.12 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.43 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.61 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.46 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.58 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.09 g |
- w tym kwas linolowy | 0.64 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.069 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.82 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |