Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza z mięsem bolognese, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza z mięsem bolognese dostarcza 227 kcal lub 952 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza z mięsem bolognese: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.3 g |
Węglowodany | 27.2 g |
- w tym cukry sucres | 2.94 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.16 g |
Lipidy | 8.03 g |
- w tym cholesterol | 19 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.55 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.44 g |
Woda | 45 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 61 μg | 7.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 92 μg | - |
Witamina C | 4.2 mg | 5.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.92 mg | 7.67% |
Witamina K1 | 6.7 μg | 8.93% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
Witamina B3 lub PP | 2.16 mg | 13.5% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 29 μg | 14.5% |
Witamina B12 | 0.8 μg | 32% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 144 mg | 18% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.21 | 21% |
Żelazo | 1.36 mg | 9.71% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 27 mg | 7.2% |
Mangan | 0.32 mg | 16% |
Fosfor | 211 mg | 30.14% |
Potas | 189 mg | 9.45% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 534 mg | - |
Cynk | 1.87 mg | 18.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.32 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
- w tym kwas masłowy | 0.1 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.028 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.083 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.6 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.85 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.55 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.44 g |
- w tym kwas linolowy | 0.77 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.38 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |