Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza z łososiem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza z łososiem dostarcza 222 kcal lub 933 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza z łososiem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.95 g |
Węglowodany | 26.2 g |
- w tym cukry sucres | 3 g |
- w tym skrobia | 21.7 g |
- w tym błonnik | 2.25 g |
Lipidy | 8.13 g |
- w tym cholesterol | 25.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.77 g |
Woda | 48.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 35.4 μg | 4.43% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 144 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.68 mg | 14% |
Witamina K1 | 7.16 μg | 9.55% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.057 mg | 4.07% |
Witamina B3 lub PP | 1.28 mg | 8% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.093 mg | 6.64% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 0.6 μg | 24% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 110 mg | 13.75% |
Chlorki | 711 mg | 88.88% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 0.54 mg | 3.86% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.28 mg | 14% |
Fosfor | 160 mg | 22.86% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 512 mg | - |
Cynk | 0.84 mg | 8.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.27 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.13 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.1 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.077 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.06 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.13 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.43 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.53 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.45 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.37 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.77 g |
- w tym kwas linolowy | 1.38 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.33 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.03 g |
- w tym kwas DHA | 0.03 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.93 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |