Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza margherita z serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza margherita z serem dostarcza 227 kcal lub 953 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza margherita z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.93 g |
Węglowodany | 29.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.72 g |
- w tym skrobia | 17.6 g |
- w tym błonnik | 1.67 g |
Lipidy | 7.64 g |
- w tym cholesterol | 17.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
Woda | 49.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 64 μg | 8% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 97 μg | - |
Witamina C | 5.5 mg | 6.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.29 mg | 10.75% |
Witamina K1 | 9.3 μg | 12.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 1.3 mg | 8.13% |
Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
Witamina B6 | 0.086 mg | 6.14% |
Witamina B9 | 40 μg | 20% |
Witamina B12 | 0.55 μg | 22% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 239 mg | 29.88% |
Chlorki | 758 mg | 94.75% |
Miedź | 0.097 | 9.7% |
Żelazo | 1.14 mg | 8.14% |
Jod | 17 μg | 11.33% |
Magnez | 22.9 mg | 6.11% |
Mangan | 0.25 mg | 12.5% |
Fosfor | 286 mg | 40.86% |
Potas | 170 mg | 8.5% |
Selen | < 4.5 μg | 8.18% |
Sód | 493 mg | - |
Cynk | 1.52 mg | 15.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.24 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.2 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.1 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.065 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.043 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.19 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.42 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.88 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.51 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.12 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
- w tym kwas linolowy | 1.26 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.23 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |