Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
pizza 4 sery, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pizza 4 sery dostarcza 244 kcal lub 1030 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pizza 4 sery: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.1 g |
Węglowodany | 26.7 g |
- w tym cukry sucres | 3.56 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.31 g |
Lipidy | 9.85 g |
- w tym cholesterol | 28.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.39 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.99 g |
Woda | 48.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 46 μg | 5.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3.64 mg | 4.55% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.05 μg | 1% |
Witamina E lub tokoferol | 1.08 mg | 9% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 52.9 μg | 26.45% |
Witamina B12 | 0.28 μg | 11.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 267 mg | 33.38% |
Chlorki | 744 mg | 93% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.81 mg | 5.79% |
Jod | 8.8 μg | 5.87% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 176 mg | 25.14% |
Potas | 141 mg | 7.05% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 548 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 1.35 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.39 g |
- w tym kwas masłowy | 0.24 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.28 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.15 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.11 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.87 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.57 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.9 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.56 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.99 g |
- w tym kwas linolowy | 0.77 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.092 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |