Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : piwa i tym podobne
piwo 5-6° alkoholu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt piwo 5-6° alkoholu dostarcza 56.3 kcal lub 235 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
piwo 5-6° alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.48 g |
Węglowodany | 4.55 g |
- w tym cukry sucres | 4 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | < 0.05 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 90.8 g |
Alkohol | 5.13 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.8 mg | 5% |
Witamina B5 | 1 mg | 16.67% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 7.98 μg | 3.99% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 5.89 mg | 0.74% |
Chlorki | 24 mg | 3% |
Miedź | 0.004 | 0.4% |
Żelazo | 0.006 mg | 0.04% |
Jod | 1.9 μg | 1.27% |
Magnez | 9.84 mg | 2.62% |
Mangan | 0.005 mg | 0.25% |
Fosfor | 25 mg | 3.57% |
Potas | 48.8 mg | 2.44% |
Selen | 0.9 μg | 1.64% |
Sód | 1.92 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0048 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.23 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |