Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : piwa i tym podobne
piwo 3° alkoholu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt piwo 3° alkoholu dostarcza 35.5 kcal lub 149 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
piwo 3° alkoholu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.31 g |
Węglowodany | 4.62 g |
- w tym cukry sucres | 0.09 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | < 0.05 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 93.6 g |
Alkohol | 2.23 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.005 mg | 0.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.74 mg | 4.63% |
Witamina B5 | 0.043 mg | 0.72% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 5.64 μg | 2.82% |
Witamina B12 | 0.02 μg | 0.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.08 mg | 0.89% |
Chlorki | 23.9 mg | 2.99% |
Miedź | 0.004 | 0.4% |
Żelazo | 0.007 mg | 0.05% |
Jod | 1.13 μg | 0.75% |
Magnez | 5.97 mg | 1.59% |
Mangan | 0.006 mg | 0.3% |
Fosfor | 11.3 mg | 1.61% |
Potas | 34.1 mg | 1.71% |
Selen | 0.13 μg | 0.24% |
Sód | 1.9 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0048 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.16 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |