Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : szynki gotowane
pierś z kurczaka w plastrach, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pierś z kurczaka w plastrach dostarcza 106 kcal lub 446 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierś z kurczaka w plastrach: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.7 g |
Węglowodany | 1.39 g |
- w tym cukry sucres | 1.13 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.53 g |
Lipidy | 1.79 g |
- w tym cholesterol | 57.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.61 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
Woda | 74.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 17.9 mg | 22.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.51 mg | 4.25% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.086 mg | 7.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B3 lub PP | 9.62 mg | 60.13% |
Witamina B5 | 1.16 mg | 19.33% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 5.64 μg | 2.82% |
Witamina B12 | 0.29 μg | 11.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 6.3 mg | 0.79% |
Chlorki | 1150 mg | 143.75% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.34 mg | 2.43% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 29 mg | 7.73% |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% |
Fosfor | 240 mg | 34.29% |
Potas | 380 mg | 19% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 766 mg | - |
Cynk | 0.58 mg | 5.8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.86 mg | 0.23% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.00071 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.00071 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.00071 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.00071 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0057 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0099 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.3 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.095 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.61 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas linolowy | 0.28 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.027 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.024 g |
- w tym kwas EPA | 0.0043 g |
- w tym kwas DHA | 0.0071 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.99 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |