Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
pierogi z warzywami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pierogi z warzywami dostarcza 155 kcal lub 652 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierogi z warzywami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.19 g |
Węglowodany | 20.8 g |
- w tym cukry sucres | 1.89 g |
- w tym skrobia | 18.9 g |
- w tym błonnik | 3.7 g |
Lipidy | 4.9 g |
- w tym cholesterol | 28.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.93 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.63 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
Woda | 64.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 119 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.81 mg | 6.75% |
Witamina K1 | 1.35 μg | 1.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.057 mg | 5.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.066 mg | 4.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.24 mg | 1.5% |
Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
Witamina B6 | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B9 | 42.4 μg | 21.2% |
Witamina B12 | 0.49 μg | 19.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 50 mg | 6.25% |
Chlorki | 304 mg | 38% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.51 mg | 3.64% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 15 mg | 4% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 75 mg | 10.71% |
Potas | 76 mg | 3.8% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 195 mg | - |
Cynk | 0.48 mg | 4.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.49 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.93 g |
- w tym kwas masłowy | 0.04 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.04 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.03 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.02 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.16 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.25 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.63 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym kwas linolowy | 1.03 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.04 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |