Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
pierogi z warzywami i serem gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pierogi z warzywami i serem gotowane dostarcza 175 kcal lub 734 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierogi z warzywami i serem gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.81 g |
Węglowodany | 23.7 g |
- w tym cukry sucres | 2.3 g |
- w tym skrobia | 20.8 g |
- w tym błonnik | 3.2 g |
Lipidy | 5.6 g |
- w tym cholesterol | 27.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.89 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
Woda | 60.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 157 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.64 mg | 5.33% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 1.32 mg | 8.25% |
Witamina B5 | 0.45 mg | 7.5% |
Witamina B6 | 0.058 mg | 4.14% |
Witamina B9 | 8.62 μg | 4.31% |
Witamina B12 | 0.25 μg | 10% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 69 mg | 8.63% |
Chlorki | 352 mg | 44% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 0.57 mg | 4.07% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.23 mg | 11.5% |
Fosfor | 93 mg | 13.29% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 246 mg | - |
Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.62 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.16 g |
- w tym kwas masłowy | 0.06 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.04 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.03 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.07 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.23 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.27 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.33 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.89 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.74 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
- w tym kwas linolowy | 1.17 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |