Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
pierogi z serem i ziemniakami gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pierogi z serem i ziemniakami gotowane dostarcza 133 kcal lub 561 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierogi z serem i ziemniakami gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.35 g |
Węglowodany | 18.7 g |
- w tym cukry sucres | 0.8 g |
- w tym skrobia | 17.9 g |
- w tym błonnik | 1.2 g |
Lipidy | 3.86 g |
- w tym cholesterol | 36.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.87 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
Woda | 69.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 24.9 μg | 3.11% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 15 μg | - |
Witamina C | 0.2 mg | 0.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.05 μg | 1% |
Witamina E lub tokoferol | 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.029 mg | 2.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.047 mg | 3.36% |
Witamina B3 lub PP | 0.29 mg | 1.81% |
Witamina B5 | 0.27 mg | 4.5% |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B9 | 7.47 μg | 3.74% |
Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 72.3 mg | 9.04% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 0.48 mg | 3.43% |
Jod | 5.2 μg | 3.47% |
Magnez | 16.2 mg | 4.32% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 88.5 mg | 12.64% |
Potas | 47.9 mg | 2.4% |
Selen | 13 μg | 23.64% |
Sód | 212 mg | - |
Cynk | 0.7 mg | 7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.53 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.87 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |