Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
pierogi ravioli z mięsem bolognese, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pierogi ravioli z mięsem bolognese dostarcza 274 kcal lub 1160 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pierogi ravioli z mięsem bolognese: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.4 g |
Węglowodany | 42.5 g |
- w tym cukry sucres | 3.91 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.15 g |
Lipidy | 5.79 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
Woda | 35.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 37.5 mg | 4.69% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.72 mg | 5.14% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 512 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 1.28 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.45 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.1 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.22 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.58 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.94 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
- w tym kwas linolowy | 1.1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.041 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |