Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane  

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane, wartość odżywcza:

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : 166 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane dostarcza 166 kcal lub 700 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : białka, węglowodany i lipidy

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka6.63 g
Węglowodany24.4 g
- w tym cukry sucres0.8 g
- w tym skrobia20.5 g
- w tym błonnik1.7 g
Lipidy4.3 g
- w tym cholesterol26.1 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.5 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.87 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.73 g
Woda62.2 g
Alkohol0 g

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol< 21 μg2.63%
Beta-karoten lub prowitamina A78 μg-
Witamina C< 0.5 mg0.63%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.25 mg2.08%
Witamina K1< 0.8 μg1.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.13 mg11.82%
Witamina B2 lub ryboflawina0.059 mg4.21%
Witamina B3 lub PP0.32 mg2%
Witamina B50.28 mg4.67%
Witamina B60.055 mg3.93%
Witamina B911.3 μg5.65%
Witamina B120.43 μg17.2%

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 29 mg3.63%
Chlorki276 mg34.5%
Miedź0.110%
Żelazo0.7 mg5%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez17 mg4.53%
Mangan0.24 mg12%
Fosfor84 mg12%
Potas92 mg4.6%
Selen< 20 μg36.36%
Sód168 mg-
Cynk0.65 mg6.5%
Sól lub chlorek sodu0.42 mg0.05%

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe1.5 g
- w tym kwas masłowy< 0.01 g
- w tym kwas kaprynowy0.01 g
- w tym kwas kapronowy< 0.01 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.01 g
- w tym kwas laurynowy0.01 g
- w tym kwas mirystynowy0.1 g
- w tym kwas palmitynowy0.92 g
- w tym kwas stearynowy0.41 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe1.87 g
- w tym kwas oleinowy1.6 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.73 g
- w tym kwas linolowy0.64 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.08 g
- w tym kwas arachidonowy< 0.01 g
- w tym kwas EPA< 0.01 g
- w tym kwas DHA< 0.01 g

pierogi ravioli z mięsem bolognese gotowane : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.77 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense