Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym dostarcza 386 kcal lub 1630 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pieczywo chrupkie opiekane z nadzieniem owocowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.91 g |
Węglowodany | 74.7 g |
- w tym cukry sucres | 28.8 g |
- w tym skrobia | 37.1 g |
- w tym błonnik | 3.92 g |
Lipidy | 6.44 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.72 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Woda | 8.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 4.7 mg | 39.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.35 mg | 31.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 3.6 mg | 22.5% |
Witamina B5 | 0.5 mg | 8.33% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 30 μg | 15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 145 mg | 18.13% |
Chlorki | 253 mg | 31.63% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 24.5 mg | 6.53% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 129 mg | 18.43% |
Potas | 160 mg | 8% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 169 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.72 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |