Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
pasztet z wątróbek drobiowych, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pasztet z wątróbek drobiowych dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasztet z wątróbek drobiowych: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.8 g |
Węglowodany | 3.93 g |
- w tym cukry sucres | 0.81 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 22.9 g |
- w tym cholesterol | 391 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.12 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.87 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
Woda | 58.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 217 μg | 27.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 10 mg | 12.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.4 μg | 8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.98 mg | 8.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.052 mg | 4.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.4 mg | 100% |
Witamina B3 lub PP | 7.52 mg | 47% |
Witamina B5 | 2.62 mg | 43.67% |
Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B9 | 321 μg | 160.5% |
Witamina B12 | 8.07 μg | 322.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10 mg | 1.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.18 | 18% |
Żelazo | 9.19 mg | 65.64% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 13 mg | 3.47% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 175 mg | 25% |
Potas | 95 mg | 4.75% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 467 mg | - |
Cynk | 2.14 mg | 21.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.14 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.12 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.09 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.79 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.02 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.87 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.98 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.26 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |