Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
pasztet z królika, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pasztet z królika dostarcza 247 kcal lub 1020 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasztet z królika: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 20.2 g |
- w tym cholesterol | 74.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.2 g |
Woda | 64 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4000 μg | 500% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.74 mg | 0.93% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.47 μg | 9.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 5.03 mg | 31.44% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 1 μg | 40% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12.5 mg | 1.56% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 3.05 mg | 21.79% |
Jod | 4 μg | 2.67% |
Magnez | 26 mg | 6.93% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 212 mg | 30.29% |
Potas | 311 mg | 15.55% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 341 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 1.53 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.09 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |