Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
pasztet z gęsich wątróbek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pasztet z gęsich wątróbek dostarcza 459 kcal lub 1900 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasztet z gęsich wątróbek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.4 g |
Węglowodany | 4.67 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 43.8 g |
- w tym cholesterol | 150 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 25.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.84 g |
Woda | 37 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1000 μg | 125% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 2 mg | 2.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.088 mg | 8% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.51 mg | 15.69% |
Witamina B5 | 1.2 mg | 20% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 60 μg | 30% |
Witamina B12 | 9.4 μg | 376% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 70 mg | 8.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 5.5 mg | 39.29% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 13 mg | 3.47% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 200 mg | 28.57% |
Potas | 138 mg | 6.9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 697 mg | - |
Cynk | 0.92 mg | 9.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.74 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.29 g |
- w tym kwas palmitynowy | 9.45 g |
- w tym kwas stearynowy | 4.58 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 25.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.84 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.05 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |