Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
pasztet w cieście, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pasztet w cieście dostarcza 290 kcal lub 1210 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasztet w cieście: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11 g |
Węglowodany | 22.5 g |
- w tym cukry sucres | 3.47 g |
- w tym skrobia | 17.8 g |
- w tym błonnik | 1.5 g |
Lipidy | 17.1 g |
- w tym cholesterol | 55 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.33 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.78 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.92 g |
Woda | 45.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 267 μg | 33.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 4.5 mg | 5.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.41 mg | 3.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.17 mg | 15.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B3 lub PP | 2.7 mg | 16.88% |
Witamina B5 | 0.41 mg | 6.83% |
Witamina B6 | 0.091 mg | 6.5% |
Witamina B9 | 30 μg | 15% |
Witamina B12 | 0.72 μg | 28.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.7 mg | 2.46% |
Chlorki | 947 mg | 118.38% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 15.8 mg | 4.21% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 130 mg | 18.57% |
Potas | 151 mg | 7.55% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 723 mg | - |
Cynk | 1.3 mg | 13% |
Sól lub chlorek sodu | 1.83 mg | 0.23% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.33 g |
- w tym kwas masłowy | 0.27 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.15 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.16 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.09 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.15 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.65 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.58 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.78 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.31 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.92 g |
- w tym kwas linolowy | 1.49 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.059 g |
- w tym kwas EPA | 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.016 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |