Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
pasta z łososia, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pasta z łososia dostarcza 237 kcal lub 985 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pasta z łososia: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 15.1 g |
Węglowodany | 2 g |
- w tym cukry sucres | 0.9 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.6 g |
Lipidy | 18.4 g |
- w tym cholesterol | 29.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.68 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
Woda | 62.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 6 μg | 0.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.5 μg | 50% |
Witamina E lub tokoferol | 4.65 mg | 38.75% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.056 mg | 5.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 4.25 mg | 26.56% |
Witamina B5 | 0.42 mg | 7% |
Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B9 | 19 μg | 9.5% |
Witamina B12 | 2.15 μg | 86% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 14 mg | 1.75% |
Chlorki | 737 mg | 92.13% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 21 mg | 5.6% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 130 mg | 18.57% |
Potas | 222 mg | 11.1% |
Selen | 20 μg | 36.36% |
Sód | 510 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.3 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.018 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.028 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.016 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.017 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.044 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.28 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.64 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.4 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.68 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.41 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
- w tym kwas linolowy | 2.42 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.96 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.04 g |
- w tym kwas EPA | 0.78 g |
- w tym kwas DHA | 0.91 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.81 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |