Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
papryka czerwona z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt papryka czerwona z puszki odsączona dostarcza 31.6 kcal lub 133 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
papryka czerwona z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.91 g |
Węglowodany | 4.42 g |
- w tym cukry sucres | 3.64 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.7 g |
Lipidy | 0.77 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
Woda | 90.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1530 μg | - |
Witamina C | 109 mg | 136.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.65 mg | 13.75% |
Witamina K1 | 5.1 μg | 6.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.042 mg | 3.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.51 mg | 3.19% |
Witamina B5 | 0.079 mg | 1.32% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 34 μg | 17% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25 mg | 3.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.098 | 9.8% |
Żelazo | 0.63 mg | 4.5% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 12.5 mg | 3.33% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 19 mg | 2.71% |
Potas | 156 mg | 7.8% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 440 mg | - |
Cynk | 0.15 mg | 1.5% |
Sól lub chlorek sodu | 1.14 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.089 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.06 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.027 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.15 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.009 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.37 g |
- w tym kwas linolowy | 0.35 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.022 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0027 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0014 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0014 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |