Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Papryka czerwona gotowana kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

papryka czerwona gotowana  

papryka czerwona gotowana, wartość odżywcza:

papryka czerwona gotowana : 39.9 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt papryka czerwona gotowana dostarcza 39.9 kcal lub 168 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

papryka czerwona gotowana : białka, węglowodany i lipidy

papryka czerwona gotowana: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

papryka czerwona gotowana : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.21 g
Węglowodany7 g
- w tym cukry sucres6 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik2.2 g
Lipidy0.3 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
Woda90.9 g
Alkohol0 g

papryka czerwona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

papryka czerwona gotowana : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C81 mg101.25%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.9 mg7.5%
Witamina K10 μg0%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.01 mg0.91%
Witamina B2 lub ryboflawina0.03 mg2.14%
Witamina B3 lub PP0.9 mg5.63%
Witamina B50.06 mg1%
Witamina B60.31 mg22.14%
Witamina B911 μg5.5%
Witamina B120 μg0%

papryka czerwona gotowana : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

papryka czerwona gotowana : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 9 mg1.13%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.011%
Żelazo0 mg0%
Jod1 μg0.67%
Magnez14 mg3.73%
Mangan0.1 mg5%
Fosfor26 mg3.71%
Potas180 mg9%
Selentraces μg0%
Sód0 mg-
Cynk0.2 mg2%
Sól lub chlorek sodu0.0055 mg0%

papryka czerwona gotowana : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0 g
- w tym kwas stearynowy0 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

papryka czerwona gotowana : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.23 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense