Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
papaja, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt papaja dostarcza 43 kcal lub 180 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
papaja: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.58 g |
Węglowodany | 9.9 g |
- w tym cukry sucres | 7.46 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 0.28 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.087 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
Woda | 87.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 274 μg | - |
Witamina C | 61.4 mg | 76.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.3 mg | 2.5% |
Witamina K1 | 2.6 μg | 3.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.35 mg | 2.19% |
Witamina B5 | 0.2 mg | 3.33% |
Witamina B6 | 0.029 mg | 2.07% |
Witamina B9 | 47.5 μg | 23.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.3 mg | 2.79% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.031 | 3.1% |
Żelazo | 0.48 mg | 3.43% |
Jod | 0.8 μg | 0.53% |
Magnez | 21.5 mg | 5.73% |
Mangan | 0.026 mg | 1.3% |
Fosfor | 10.2 mg | 1.46% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 6 mg | - |
Cynk | 0.077 mg | 0.77% |
Sól lub chlorek sodu | 0.013 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.087 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.014 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.064 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.004 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.038 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.062 g |
- w tym kwas linolowy | 0.012 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.45 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |