Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
panga, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt panga dostarcza 65.2 kcal lub 276 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
panga: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.5 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1.27 g |
- w tym cholesterol | 29.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
Woda | 83.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.16 mg | 1.33% |
Witamina K1 | 2.1 μg | 2.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.022 mg | 1.57% |
Witamina B3 lub PP | 1.35 mg | 8.44% |
Witamina B5 | 1.96 mg | 32.67% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 36.7 mg | 4.59% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 7.95 μg | 5.3% |
Magnez | 17.6 mg | 4.69% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 107 mg | 15.29% |
Potas | 200 mg | 10% |
Selen | 9.6 μg | 17.45% |
Sód | 274 mg | - |
Cynk | 0.24 mg | 2.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.68 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0048 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.039 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.31 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.097 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.39 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
- w tym kwas linolowy | 0.093 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0048 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.0024 g |
- w tym kwas DHA | 0.017 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |