Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
palma, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt palma dostarcza 501 kcal lub 2090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
palma: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.93 g |
Węglowodany | 53.3 g |
- w tym cukry sucres | 21.8 g |
- w tym skrobia | 24.7 g |
- w tym błonnik | 5.3 g |
Lipidy | 28.2 g |
- w tym cholesterol | 28 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.4 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
Woda | 6.12 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 47 μg | 5.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 3.2 mg | 26.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 11.5 μg | 5.75% |
Witamina B12 | 0.43 μg | 17.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 15.6 mg | 1.95% |
Chlorki | 0.9 mg | 0.11% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | 0.58 mg | 4.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 11.5 mg | 3.07% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 54 mg | 7.71% |
Potas | 83.5 mg | 4.18% |
Selen | 10.7 μg | 19.45% |
Sód | 463 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 1.16 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.56 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.47 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.3 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.21 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.56 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.94 g |
- w tym kwas palmitynowy | 9.14 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.21 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.4 g |
- w tym kwas oleinowy | 7.84 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
- w tym kwas linolowy | 0.78 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.25 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.027 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.14 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |