Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania z ryb i produktów skrobiowych
paella, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt paella dostarcza 148 kcal lub 621 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
paella: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.86 g |
Węglowodany | 17.1 g |
- w tym cukry sucres | 1.2 g |
- w tym skrobia | 15.1 g |
- w tym błonnik | 1.85 g |
Lipidy | 4.9 g |
- w tym cholesterol | 22.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.28 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.08 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
Woda | 66.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 125 μg | - |
Witamina C | 1.95 mg | 2.44% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.3 mg | 10.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.073 mg | 6.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.45 mg | 32.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.6 mg | 16.25% |
Witamina B5 | 0.42 mg | 7% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 18.8 μg | 9.4% |
Witamina B12 | 1.1 μg | 44% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 38.7 mg | 4.84% |
Chlorki | 482 mg | 60.25% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.56 mg | 4% |
Jod | 4 μg | 2.67% |
Magnez | 25.4 mg | 6.77% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 90 mg | 12.86% |
Potas | 148 mg | 7.4% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 343 mg | - |
Cynk | 0.68 mg | 6.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.87 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.28 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.025 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.37 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.17 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.08 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.08 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas linolowy | 0.47 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.036 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.025 g |
- w tym kwas DHA | 0.02 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.26 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |