Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
pączek z nadzieniem czekoladowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pączek z nadzieniem czekoladowym dostarcza 420 kcal lub 1760 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pączek z nadzieniem czekoladowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.31 g |
Węglowodany | 45.9 g |
- w tym cukry sucres | 18.6 g |
- w tym skrobia | 22.7 g |
- w tym błonnik | 2.6 g |
Lipidy | 22.5 g |
- w tym cholesterol | 45.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.41 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.26 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
Woda | 20.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 49.5 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.18 mg | 26.5% |
Witamina K1 | 10.4 μg | 13.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.075 mg | 5.36% |
Witamina B3 lub PP | 0.4 mg | 2.5% |
Witamina B5 | 0.49 mg | 8.17% |
Witamina B6 | 0.048 mg | 3.43% |
Witamina B9 | 24.5 μg | 12.25% |
Witamina B12 | 0.28 μg | 11.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 80 mg | 10% |
Chlorki | 472 mg | 59% |
Miedź | 0.19 | 19% |
Żelazo | 2 mg | 14.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 32 mg | 8.53% |
Mangan | 0.44 mg | 22% |
Fosfor | 110 mg | 15.71% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 280 mg | - |
Cynk | 0.83 mg | 8.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.41 g |
- w tym kwas masłowy | 0.03 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.03 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.04 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.17 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.21 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.9 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.11 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.26 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.26 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
- w tym kwas linolowy | 4.19 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.65 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.42 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |