Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
pączek z dżemem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pączek z dżemem dostarcza 378 kcal lub 1580 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pączek z dżemem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.23 g |
Węglowodany | 45.8 g |
- w tym cukry sucres | 20 g |
- w tym skrobia | 25.8 g |
- w tym błonnik | 0.9 g |
Lipidy | 18.7 g |
- w tym cholesterol | 26 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
Woda | 27.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 8 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.43 mg | 3.58% |
Witamina K1 | 7.1 μg | 9.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.31 mg | 28.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 2.14 mg | 13.38% |
Witamina B5 | 0.88 mg | 14.67% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 30.8 mg | 3.85% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.081 | 8.1% |
Żelazo | 1.76 mg | 12.57% |
Jod | 15 μg | 10% |
Magnez | 12.7 mg | 3.39% |
Mangan | 0.31 mg | 15.5% |
Fosfor | 85 mg | 12.14% |
Potas | 79 mg | 3.95% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 283 mg | - |
Cynk | 0.53 mg | 5.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.84 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.087 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.64 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.11 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.38 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.008 g |
- w tym kwas DHA | 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |