Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
opuncja figowa miąższ i nasiona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt opuncja figowa miąższ i nasiona dostarcza 55 kcal lub 230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
opuncja figowa miąższ i nasiona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.51 g |
Węglowodany | 6 g |
- w tym cukry sucres | 1.02 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 4.45 g |
Lipidy | 0.31 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
Woda | 87.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 60 μg | - |
Witamina C | 12.5 mg | 15.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 2.9 μg | 3.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.011 mg | 1% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.046 mg | 3.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.38 mg | 2.38% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.079 mg | 5.64% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 118 mg | 14.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.019 | 1.9% |
Żelazo | 0.25 mg | 1.79% |
Jod | 1.5 μg | 1% |
Magnez | 77 mg | 20.53% |
Mangan | 0.58 mg | 29% |
Fosfor | 17.5 mg | 2.5% |
Potas | 175 mg | 8.75% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 4.5 mg | - |
Cynk | 0.14 mg | 1.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.012 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |