Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne
omlet z serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt omlet z serem dostarcza 255 kcal lub 1060 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
omlet z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 17.7 g |
Węglowodany | 2.56 g |
- w tym cukry sucres | 0.4 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 19.3 g |
- w tym cholesterol | 253 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.31 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
Woda | 58.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 198 μg | 24.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 64 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.39 μg | 27.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.82 mg | 6.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.059 mg | 5.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.34 mg | 24.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.08 mg | 0.5% |
Witamina B5 | 0.85 mg | 14.17% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 25.8 μg | 12.9% |
Witamina B12 | 1.55 μg | 62% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 1.16 mg | 8.29% |
Jod | 43.5 μg | 29% |
Magnez | 23.6 mg | 6.29% |
Mangan | 0.036 mg | 1.8% |
Fosfor | 388 mg | 55.43% |
Potas | 112 mg | 5.6% |
Selen | 10.8 μg | 19.64% |
Sód | 231 mg | - |
Cynk | 2.48 mg | 24.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.58 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.31 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.98 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |