Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : omlety i inne produkty jajeczne
omlet z pieczarkami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt omlet z pieczarkami dostarcza 125 kcal lub 520 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
omlet z pieczarkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.09 g |
Węglowodany | 2.28 g |
- w tym cukry sucres | 0.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.45 g |
Lipidy | 9.2 g |
- w tym cholesterol | 247 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.97 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.51 g |
Woda | 79 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 132 μg | 16.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 25 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.11 μg | 22.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.82 mg | 6.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.075 mg | 6.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.37 mg | 26.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.25 mg | 7.81% |
Witamina B5 | 1.39 mg | 23.17% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 34.6 μg | 17.3% |
Witamina B12 | 0.81 μg | 32.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 48 mg | 6% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.16 | 16% |
Żelazo | 1.4 mg | 10% |
Jod | 36.5 μg | 24.33% |
Magnez | 11.4 mg | 3.04% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 152 mg | 21.71% |
Potas | 193 mg | 9.65% |
Selen | 11.5 μg | 20.91% |
Sód | 141 mg | - |
Cynk | 0.86 mg | 8.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.97 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.51 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.98 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |