Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : przyprawy
oliwki zielone w solance, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt oliwki zielone w solance dostarcza 145 kcal lub 595 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
oliwki zielone w solance: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.25 g |
Węglowodany | 0.38 g |
- w tym cukry sucres | 0.33 g |
- w tym skrobia | < 0.1 g |
- w tym błonnik | 5.2 g |
Lipidy | 14.8 g |
- w tym cholesterol | 1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
Woda | 77.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 269 μg | - |
Witamina C | 0.67 mg | 0.84% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 5.21 mg | 43.42% |
Witamina K1 | 1.4 μg | 1.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.031 mg | 0.52% |
Witamina B6 | 0.015 mg | 1.07% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 64 mg | 8% |
Chlorki | 1620 mg | 202.5% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 0.17 mg | 1.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 5.8 mg | 0.83% |
Potas | 35 mg | 1.75% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 1110 mg | - |
Cynk | 0.07 mg | 0.7% |
Sól lub chlorek sodu | 2.78 mg | 0.35% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.25 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.8 g |
- w tym kwas oleinowy | 8.24 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.03 g |
- w tym kwas linolowy | 0.91 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0059 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0059 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0059 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |