Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : przyprawy
oliwki czarne w solance, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt oliwki czarne w solance dostarcza 162 kcal lub 663 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
oliwki czarne w solance: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.38 g |
Węglowodany | < 0.1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 6.2 g |
Lipidy | 17.2 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.08 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.51 g |
Woda | 74.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 265 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 6.1 mg | 50.83% |
Witamina K1 | 1.4 μg | 1.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.017 mg | 1.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.038 mg | 0.63% |
Witamina B6 | 0.025 mg | 1.79% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 80 mg | 10% |
Chlorki | 1070 mg | 133.75% |
Miedź | 0.18 | 18% |
Żelazo | 8.5 mg | 60.71% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.07 mg | 3.5% |
Fosfor | 7.9 mg | 1.13% |
Potas | 19 mg | 0.95% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 706 mg | - |
Cynk | 0.14 mg | 1.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.77 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.08 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 9.7 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.51 g |
- w tym kwas linolowy | 1.36 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0069 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0069 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0069 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |