Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : oleje i tłuszcze roślinne
oliwa z oliwek extra vergine, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt oliwa z oliwek extra vergine dostarcza 900 kcal lub 3700 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
oliwa z oliwek extra vergine: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 100 g |
- w tym cholesterol | 0.15 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 75.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.39 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 21.7 mg | 180.83% |
Witamina K1 | 52 μg | 69.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | < 2.57 mg | 0.32% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.0049 | 0.49% |
Żelazo | 0.044 mg | 0.31% |
Jod | 0.8 μg | 0.53% |
Magnez | < 0.58 mg | 0.15% |
Mangan | 0.0033 mg | 0.17% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | < 0.81 mg | 0.04% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | < 1.11 mg | - |
Cynk | 0.018 mg | 0.18% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0084 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 11.9 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.99 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 75.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 71 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.39 g |
- w tym kwas linolowy | 6.75 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.64 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |