Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
okoń, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt okoń dostarcza 84.7 kcal lub 359 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
okoń: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.7 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 1.11 g |
- w tym cholesterol | 63.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
Woda | 79.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3.8 mg | 4.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.5 μg | 50% |
Witamina E lub tokoferol | 0.7 mg | 5.83% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.064 mg | 5.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.067 mg | 4.79% |
Witamina B3 lub PP | 3.15 mg | 19.69% |
Witamina B5 | 0.75 mg | 12.5% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 2 μg | 80% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 83.5 mg | 10.44% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.037 | 3.7% |
Żelazo | 0.58 mg | 4.14% |
Jod | 13 μg | 8.67% |
Magnez | 28.5 mg | 7.6% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 230 mg | 32.86% |
Potas | 295 mg | 14.75% |
Selen | 24 μg | 43.64% |
Sód | 46.5 mg | - |
Cynk | 0.6 mg | 6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.019 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.039 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.033 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.02 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.033 g |
- w tym kwas DHA | 0.074 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |