Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
ogórek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ogórek dostarcza 13.2 kcal lub 55.5 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ogórek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.64 g |
Węglowodany | 1.87 g |
- w tym cukry sucres | 1.21 g |
- w tym skrobia | 0.63 g |
- w tym błonnik | 0.73 g |
Lipidy | 0.11 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.004 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
Woda | 96 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 45 μg | - |
Witamina C | 8.25 mg | 10.31% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.09 mg | 0.75% |
Witamina K1 | 16.4 μg | 21.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.022 mg | 2% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.025 mg | 1.79% |
Witamina B3 lub PP | 0.15 mg | 0.94% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B9 | 12.3 μg | 6.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.2 mg | 2.4% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.026 | 2.6% |
Żelazo | 0.13 mg | 0.93% |
Jod | 0.35 μg | 0.23% |
Magnez | 13.6 mg | 3.63% |
Mangan | 0.085 mg | 4.25% |
Fosfor | 24.7 mg | 3.53% |
Potas | 157 mg | 7.85% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 4.8 mg | - |
Cynk | 0.095 mg | 0.95% |
Sól lub chlorek sodu | 0.012 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.003 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.028 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0039 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.004 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.003 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym kwas linolowy | 0.02 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.018 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.26 g |
Popioły | 0.39 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |