Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo specjalne
obwarzanek, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt obwarzanek dostarcza 277 kcal lub 1170 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
obwarzanek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.26 g |
Węglowodany | 48.5 g |
- w tym cukry sucres | 5.34 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.18 g |
Lipidy | 3.98 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.02 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.78 g |
Woda | 33.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 2 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.32 mg | 2.67% |
Witamina K1 | 1.5 μg | 2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.3 mg | 14.38% |
Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
Witamina B6 | 0.083 mg | 5.93% |
Witamina B9 | 25 μg | 12.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 37.3 mg | 4.66% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 1.83 mg | 13.07% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 36.3 mg | 9.68% |
Mangan | 0.84 mg | 42% |
Fosfor | 111 mg | 15.86% |
Potas | 122 mg | 6.1% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 410 mg | - |
Cynk | 0.95 mg | 9.5% |
Sól lub chlorek sodu | 1.08 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.02 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.012 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.78 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.81 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |