Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : produkty przeznaczone dla określonych diet
niskokaloryczny substytut posiłku w proszku rozpuszczony w mleku odtłuszczonym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt niskokaloryczny substytut posiłku w proszku rozpuszczony w mleku odtłuszczonym dostarcza 86.7 kcal lub 365 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
niskokaloryczny substytut posiłku w proszku rozpuszczony w mleku odtłuszczonym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.84 g |
Węglowodany | 9.75 g |
- w tym cukry sucres | 9.25 g |
- w tym skrobia | 0.5 g |
- w tym błonnik | 0.95 g |
Lipidy | 2.55 g |
- w tym cholesterol | 10 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
Woda | 80.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 93 μg | 11.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 5.9 mg | 7.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.7 μg | 14% |
Witamina E lub tokoferol | 1.3 mg | 10.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.17 mg | 15.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.3 mg | 14.38% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 26.3 μg | 13.15% |
Witamina B12 | 0.33 μg | 13.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 176 mg | 22% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 3.1 mg | 22.14% |
Jod | 17.1 μg | 11.4% |
Magnez | 34 mg | 9.07% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 212 mg | 30.29% |
Potas | 267 mg | 13.35% |
Selen | 7.7 μg | 14% |
Sód | 172 mg | - |
Cynk | 1.5 mg | 15% |
Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0.4 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |