Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
nektaryna, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt nektaryna dostarcza 60 kcal lub 251 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
nektaryna: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.16 g |
Węglowodany | 8.9 g |
- w tym cukry sucres | 8.05 g |
- w tym skrobia | 0.07 g |
- w tym błonnik | 1.81 g |
Lipidy | 0.31 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.088 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
Woda | 86.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 150 μg | - |
Witamina C | 5.4 mg | 6.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.77 mg | 6.42% |
Witamina K1 | 2.2 μg | 2.93% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.034 mg | 3.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.027 mg | 1.93% |
Witamina B3 lub PP | 1.13 mg | 7.06% |
Witamina B5 | 0.19 mg | 3.17% |
Witamina B6 | 0.025 mg | 1.79% |
Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 3.38 mg | 0.42% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.078 | 7.8% |
Żelazo | 0.28 mg | 2% |
Jod | 0.85 μg | 0.57% |
Magnez | 8.31 mg | 2.22% |
Mangan | 0.061 mg | 3.05% |
Fosfor | 26.7 mg | 3.81% |
Potas | 201 mg | 10.05% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 1.09 mg | - |
Cynk | 0.091 mg | 0.91% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0027 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.023 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.088 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |