Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : nektary
nektar z marakui, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt nektar z marakui dostarcza 68 kcal lub 289 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
nektar z marakui: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.3 g |
Węglowodany | 15.2 g |
- w tym cukry sucres | 13 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | traces g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
Woda | 87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 100 μg | - |
Witamina C | 17.4 mg | 21.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | traces mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1.7 mg | 0.21% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 1.1 μg | 0.73% |
Magnez | 3.8 mg | 1.01% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 72.8 mg | 3.64% |
Selen | 0.1 μg | 0.18% |
Sód | 3 mg | - |
Cynk | 0.02 mg | 0.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.013 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.7 g |
Popioły | 0.2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |