Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : nektary
nektar z mango, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt nektar z mango dostarcza 51.4 kcal lub 218 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
nektar z mango: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.2 g |
Węglowodany | 12.3 g |
- w tym cukry sucres | 11.8 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.15 g |
Lipidy | 0.083 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 784 μg | - |
Witamina C | 13.1 mg | 16.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.024 mg | 2.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.011 mg | 0.79% |
Witamina B3 lub PP | 2.1 mg | 13.13% |
Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
Witamina B6 | 0.039 mg | 2.79% |
Witamina B9 | 17.1 μg | 8.55% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.1 mg | 1.01% |
Chlorki | 4.8 mg | 0.6% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.08 mg | 0.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 3.7 mg | 0.99% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 3.8 mg | 0.54% |
Potas | 39 mg | 1.95% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 4.16 mg | - |
Cynk | < 0.05 mg | 0.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.01 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.1 g |
Popioły | 0.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |