Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : nektary
nektar z gujawy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt nektar z gujawy dostarcza 45 kcal lub 188 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
nektar z gujawy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.14 g |
Węglowodany | 11.3 g |
- w tym cukry sucres | 10.1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.23 g |
Lipidy | 0.17 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
Woda | 88 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 166 μg | - |
Witamina C | 42.9 mg | 53.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.011 mg | 1% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.39 mg | 8.69% |
Witamina B5 | 0.034 mg | 0.57% |
Witamina B6 | 0.011 mg | 0.79% |
Witamina B9 | 10.3 μg | 5.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.8 mg | 0.98% |
Chlorki | 8.4 mg | 1.05% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.07 mg | 0.5% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 2.6 mg | 0.69% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 4.5 mg | 0.64% |
Potas | 61 mg | 3.05% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 1.88 mg | - |
Cynk | < 0.05 mg | 0.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0047 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.005 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.14 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |