Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : mleczne napoje orzeźwiające bezalkoholowe
napój z sokiem owocowym i mlekiem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt napój z sokiem owocowym i mlekiem dostarcza 52 kcal lub 217 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
napój z sokiem owocowym i mlekiem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.7 g |
Węglowodany | 11.4 g |
- w tym cukry sucres | 11 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | < 0.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 87.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 9 mg | 11.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.23 mg | 1.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.035 mg | 2.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.11 mg | 0.69% |
Witamina B5 | 0.085 mg | 1.42% |
Witamina B6 | < 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B9 | 9.2 μg | 4.6% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 57.4 mg | 7.18% |
Chlorki | < 60 mg | 7.5% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 8.1 mg | 2.16% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 19 mg | 2.71% |
Potas | 68.4 mg | 3.42% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 11.4 mg | - |
Cynk | 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.029 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.38 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |